20 Temmuz 2014 Pazar

Ç101 : Çizgi Romanlara Giriş

        Site de tasarım kitaplarının tanıtımları ve paylaşımları tam gaz devam ederken çok sevdiğim bir mecrayı da işin içine katmaya karar verdim.Nedir mi bu yeni mecra?Yine çizimler ile tasarımlar ile iç içe bir alan olan ÇİZGİ ROMANLAR.
        İlk paylaşımdan ve incelemeden önce ne yapmak istediğimden bahsedeyim biraz.Şuan internette bir çok çeviri grubu muhteşem çizgi romanlar çeviriyorlar hem de profesyonel bir iş yaparak.Bunun yanında bir kaç sitede eskiden çıkmış çizgi romanların taramalarından oluşmuş hazineler var.Ama çok iyi seriler bazen gözden kaçıyor bazense derli toplu olmadıkları için neyi nereden indirip nereye kadar takip edeceğini şaşırıyor insanlar.Burada tüm çeviri yapan,balonlama yapan,türkçe olarak çizgi romanları basan yani kısacası emek veren insanlara yüzlerce teşekkür ederek başlıyorum bu işe.Ve bunu yaparken de kendime bir kaç kural koydum ki nelerle karşılaşacağınızı bilin.







Kurallar

-İlk kural burada sadece cilt haline getirdiğim ya da hikayenin tamamını kaplayan paylaşımlar yapılacak.Yani ilk örneğimde olacağı gibi Ultimate Spiderman 160 sayı ingilizce çıkmış bir çizgi roman.Bunun ilk 26 sayısı türkçe basıldı bundan yıllar önce ve  fasikülleri taranmış olarak Çizgi Diyarı sitesinde bulunuyor.Burada paylaşacağım ve inceleyeceğim ise Ultimate Spider-man 1.cilt olan ve 1-7 arası sayıları içeren Güç ve Sorumluluk hikayesi olacak.
-Elimden geldiğince ciltleri tek seferde indirilebilecek şekilde hazırlayacağım.
-Güncel ve şu an yayınlanan çizgi romanları paylaşmam söz konusu olamaz.Amacım Superman Tüm Mevsimler gibi güzel hikayelerin incelemelerini yapıp altında kolay okunabilecek ciltler halinde paylaşımını yapmak.
                                 
                         

       Umarım benim okurken büyük tat aldığım serileri başka insanlara da sevdirip onları çizgi roman aşkını aşılayabilirim.


2 yorum:

  1. Güzel bir blog hazırlamışsın. Hoşuma gitti. Kendi blogumdaki "bunlara da göz atın" bölümünde buraya link verebilir miyim?

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil