30 Ağustos 2014 Cumartesi

Süpermen Tüm Mevsimler

                                                   
        Süpermen karakteri çoğu Türk okuyucusuna biraz uzak bir karakter.Belki Örümcek Adam kadar içimizden biri olmadığından,belki kültürümüze fazla uzak olmasından.Bunların yanında benim bir teorim daha var oda şu : belki gerçekten iyi Süpermen hikayeleri okumadıklarından dolayı. Süpermen karakteri ve mitosu yazarların elinde kolayca patlayacak bir karışım aslında.Sonuçta elinizde uçan,hızlı koşan,gözlerinden alevler saçan,sonsuz güçlü bir karakter var ve karşısına çıkarabileceğiniz en güçlü şey minik bir yeşil taş.Ama bazı yazarlar ve çizerler bunları alıyorlar ve karşınıza epik birer edebi eserler çıkarıyorlar."Süpermen Tüm Mevsimler" işte bunlardan biri.

                               
        Yazarımız Jeph Loeb çizerimiz ise Tim Sale.Bu ikili beraber yazdıkları özel çizgi romanlar ile ünlüdürler.Örümcek Adam Mavi,Hulk Gri,Batman Dark Victory gibi elinize alır almaz bu ikilinin yazdığını anlarsınız ve karşınızdakinin çok iyi bir hikaye olduğu garantidir.Bu kadar kendilerini ispatlamış bir takımdan çıkan Süpermen Tüm Mevsimler de çok sağlam bir çizgi roman hatta bazı yönlerden diğer işlerinden bir kaç kat daha üstün.
        İlk olarak çizimler Süpermen çizgi romanlarından pek beklemediğiniz ve göremeyeceğiniz şekilde.Sulu boya tabloları andıran geniş paneller sizi manzaraya hayran bırakıyor.Alışık olmasanız da çizimler eğer ön  yargılı davranmazsanız sizi içine çekiyorlar.Hiç bir Süpermen çizgi romanının çizimlerine bu kadar ısındığını hatırlamıyorum.
                                                    
         Ama çizimler ne kadar muhteşem olursa olsun eğer hikaye boşsa o çizgi roman adı anılmayan diğer sıradan çizgi romanların arasında unutulmaya mahkumdur.Hikayeyi dört kişinin gözünden onların anlattıklarından dört mevsime bölünmüş olarak izliyoruz. Süpermenin babası Jonathan Kent ilk baharı,iş arkadaşı Lois Lane yazı,ezeli düşmanı Lex Luthor son baharı ve kışı da ilk aşkı Lana Lang'ten dinliyoruz.Bu hikayeler birbirini takip ediyor.İşlenişi,sunuluşu ve anlatmak istedikleri ile çok naif,güzel hikayeler. Süpermen'in bu hikayeler de daha insancıl yönlerini görüyoruz.Korkularını,pişmanlıklarını,heyecanlarını,aşkla tanışmasını.Tanrılar gücünde bir adamın bizim sorunlarımızla boğuşması belki de bu ayrıntılar hikayeyi mükemmelleştiriyor.
                               
        Her zaman en iyi üç süpermen hikayesi içinde kendine yer bulacak bu hikayeyi mutlaka okumanızı öneriyorum.Yıllar önce bu hikayeyi Türkçe'ye kazandıran Arka Bahçe Yayıncılığa da teşekkür ediyorum.Eğer bu hikaye olmasaydı Süpermen karakterini bu kadar seven ve okuyan biri olmazdım.İyi okumalar sizlere de.
                                                     
                                                           Süpermen Tüm Mevsimler İndir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder