14 Temmuz 2014 Pazartesi

Devil May Cry 4 Devil's Material Collection

         İşte benim sanatsal tasarım kitaplarına bu kadar aşık olmama neden olan kitaplardan biri.Kitaptan bahsetmeden önce oyundan bahsetmeliyim aslında. Devil May Cry serisi ismini duymayanlar olabilir belki hikayesi,mitosu,dövüş dinamikleri yerinde bir capcom oyunu.Özellikle 1. ve 3. oyunları serinin en iyi oyunlardan.Gerçi 2 hariç hepsini oynadım ve bana bir sıralama yap deseniz.3-1-4-DMC şeklinde gider en sevdiğim oyun sıralaması.Her zaman 3. oyunun şu an anlattığım şeklinde bir tasarım kitabı olsun isterdim.Ama yok.Gerçi internet de gördüğüm kadarı ile ilk 4 oyun için toplu bir tasarım kitabı çıkaracak Capcom sanırım o zamana kadar elimizdekilerle yetineceğiz.
        Gelelim kitabımıza nereden başlasam, nasıl anlatsam bilmiyorum.Ama bu kitap gerçekten çok temiz ve tasarım konusunda aşmış bir kitap.Temiz dememin nedeni 4. oyuna kadar Devil May Cry serisi grotesk,karanlık ve yaratıklar konusunda da biraz bulamaç bir haldeydi.2 bu konuda özellikle dibe vurmuştu.Ama 4 oyun ile tasarımlar da inanılmaz bir gelişme oldu.Teknoloji ile beraber grafiklerin gelişmesi ile görsellikte tavan yaptı.
                                         

        Oyun da iki ana karakterimiz olduğu için kitapta bu karakterlerle açılışı yapıyor. Dante ve Nero zaten kafadan onların tasarımları,dizaynları uğradıkları değişiklikler ile benden tam puan alıyor kitap.Bunu yan karakter tasarımları,ana düşman tasarımları izliyor.Hepsinde emeği görebiliyorsunuz sayfalarda.Devam etmeden burada bir not düşeyim.4. oyunda Dante en muhteşem şeytan formuna kavuşuyor bence tasarım olarak. Gerçi 3. oyunda ki Shin Megami serilerinden tanıdığımız Kazuma Kaneko'nun tasarımı da iyiydi.Ama bu kitaptaki açık ara en iyisi gözümde.Nero'nun da Vergil'in efsane kılıcı Yamato'yu eline aldıktan sonra ki şeytan formu çok iyi olmuş. Naruto okurları varsa farkedeceklerdir.Mavi auranın Vergil'in vücudunu kaplaması ve arkasında bir beden oluşturması buram buram Susanoo kokuyor.Ana kahramanların devamın da  düşman karakter tasarımları bir kaç koyulması düşünülen ama oyundan çıkarılan tasarımlar ve çevre tasarımları yer alıyor kitapta.Beni mest eden diğer bir tasarım da meleklerin tasarımları idi.Bana göre  9 puanlık bir kitap karşınızda.Kesinlikle oyunu ve böyle tasarımları sevenlerin arşivinde olmalı.
















                                                               Devil May Cry 4 İndir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder